Observatorul Medical

October 29, 2007

Vaccinul antigripal – efecte negative

Filed under: Blogroll, In vizor, Sa mai si radem, Stiinta, Timp Liber — Tags: , , , — observatorulmedical @ 11:36 am

Articol de Gred Ciola

traducere si adaptare de Ionut Mihai (AIM)

Până nu am intrat în băcănia de lângă mine nu am realizat la ce modalităti penibile se pot deda companiile farmaceutice pentru a-si face propagandă mincinoasă. Când am ajuns la casa de marcat, o tânără care-mi împacheta cumpărăturile mi-a zâmbit si mi-a spus: “V-ati vaccinat antigripal?” Am rămas mut de uimire.

Am privit-o si am întrebat-o: “Administratorul magazinului te pune să întrebi asta pe toată lumea?” Mi-a răspuns că “nu, dar angajatii sunt încurajati să întrebe clientii dacă doresc să fie vaccinati”. M-am uitat cu milă la acea tânără si i-am spus: “În niciun caz nu as pune acea otravă în corpul meu”.

Curioasă să afle de ce ar face cineva o afirmatie atât de categorică, am început o conversatie iar în următoarele 10 minute i-am spus totul. Am întrebat-o dacă are vreo informatie despre vaccinul antigripal si s-a dus până la pupitrul cu pliante de reclamă. Mi-a arătat unul dintre ele. Cu litere mari îngrosate, în partea de sus a pliantului scria “VACCINEAZĂ-TE!” Dar, în afară de vaccinul antigripal, erau promovate si vaccinul anti-pneumonie si anti-tetanos/difterie. Atunci mi-am dat seama că trebuie să vorbesc despre toată această nebunie. Conform pliantului, gripa este numita BOALĂ. Vă puteti imagina? O boală e ceva care necesită interventie medicală. Probabil că de-acum încolo vor fi numite boli si răceala, tusea, durerea de cap, durerile de stomac, etc.

Îmi amintesc foarte bine când au început în urmă cu câtiva ani să promoveze vaccinul anti-gripal. Era destinat bătrânilor si celor cu imunitatea scăzută.

Dar acele vremuri au trecut. Pentru că acest grup restrâns de “bolnavi” era prea mic iar banii încasati din vaccinuri erau prea putini. Asadar, erau prea putini oameni de otrăvit, pentru pretentiile financiare ale companiilor producătoare. Acum vaccinul este promovat ca fiind un fel de panaceu contra gripei, pentru toată lumea. Dar, înainte ca dvs, sau prietenii dvs, sau colegii, sau membrii familiei dvs.să acceptati păcăleala numită vaccin anti-gripal, trebuie să cunoasteti la ce riscuri vă expuneti.

Vaccinurile contin agenti toxici Stiati că vaccinurile contin substante foarte toxice, de la aluminiu (care declansează boala Alzheimer), formaldehidă (responsabilă cu modificari genetice severe), microorganisme periculoase, thimerosal (mercur), până la etilenglicol, glicol, sau alti adjuvanti toxici? În plus fată de aceste toxine, vaccinul anti-gripal este preparat din fluide ale embrionilor de pui de găina inoculate cu un anume tip de virus gripal care se presupune în mod oficial că protejează împotriva variantelor de virus gripal “asteptate” să apară în sezonul respectiv. Eficienta protectiei vaccinului împotriva gripei variază de la 30 la 40 %. Procentul nu este deloc încurajator dacă aveti în vedere multiplele pericole la care vă expuneti odată cu introducerea în corp a toxinelor continute în vaccin. Cum se poate afirma că prin expunerea la otrăvuri neurotoxice ca mercurul, formaldehida sau resturi de ADN animal veti dobândi cresterea inumitătii corpului uman? Mercurul este pe locul doi în topul celor mai otrăvitoare substante chimice de pe această planetă.

Prima pe listă este plutoniul radioactiv. Pentru a obtine thimerosal, se începe de la mercur. Apoi, toxicitatea acestuia se intensifică prin transformarea în etil-mercur. Se adaugă apoi aluminiu care are un efect sinergic împreună cu mercurul, potentându-i toxicitatea de până la zece mii de ori. Si asta se face pentru a “steriliza” vaccinul.

Gânditi-vă la această nebunie: ni se spune că, daca dorim să ne păstrăm sănătatea, este interzis să atingem, să inspirăm, să inghitim mercurul dintr-un termometru spart, si totusi este “normal” să acceptam să fim injectati cu exact aceeasi otravă în corp, prin vaccinare. De fapt, cu greu mai poti găsi pe piată termometre cu mercur, doar ni se vrea binele nu? Dar nu vă îngrijorati, companiile farmaceutice stiu deja ce este mai bine pentru dvs!

Să vedem acum ce este cu formaldehida. Această substantă este un gaz toxic, fără culoare, solubil în apă si cu un miros sufocant. Formaldehida se foloseste în prezent pentru dezinfectarea si conservarea vaccinurilor. Cu toate acestea, nu există încă niciun studiu stiintific despre siguranta pe termen lung a utilizării formaldehidei în vaccinuri. De fapt, cei care acceptă să fie vaccinati sunt chiar cobaii pe care se fac în prezent aceste studii, si numai 10 % din efectele secundare raportate de specialisti sunt publicate oficial. De fapt, o simplă căutare pe internet vă poate duce la sute de adrese unde sunt raportate astfel de efecte deloc “secundare” datorate vaccinurilor, inclusiv cele anti-gripale. Ceea ce veti găsi vă va zdruncina părerea despre vaccinuri.

Dacă publicul ar fi corect informat si constient de toate toxinele chimice care exista întrun vaccin, atunci nimeni nu ar mai vrea să fie vaccinat vreodată.

Din nefericire, medicul dvs. nu vă va spune niciodată despre asta, agentiile de presă nu vor scoate o vorbă despre asta, iar agentii de marketing care ajută companiile farmaceutice să promoveze vaccinurile sunt total nepăsători chiar si după ce află de aceste pericole. Doar banul contează.

Vaccinul anti-gripal ajută la răspândirea gripei

Este chiar ironic faptul că vaccinul anti-gripal dă o mana de ajutor în răspândirea epidemiei de gripă. În ultimii ani se pare că epidemiile de gripă au fost atent programate în societate. La sfârsitul lunii octombrie, dintro dată apare o foarte activă epidemie de gripă. Nu este deloc o coincidentă faptul că exact în această perioada oamenii sunt vaccinati anti-gripal. Oficialii din sănătate ne fac să credem că tocmai de aceea ar trebui să ne vaccinăm cu totii.

O altă imensă păcăleală perpetuată de cartelul farmaceutic este ideea că vaccinul contine virus gripal inactiv sau mort. Imensă prostie! Dacă virusul ar fi mort, atunci vaccinarea nu ar duce la stimularea unui răspuns de imunizare. Oficial, se spune că vaccinul contine un virus cu activitate “atenuată”. În cartea “Sfintenia sângelui uman: vaccinarea nu este imunizare”, Tim O’Shea, o mare autoritate în domeniul pericolelor vaccinurilor, explică ce înseamnă de fapt virus “atenuat”: “Atenuat înseamnă mort pe jumătate. Virusul este slăbit într-atât încat capacitatea lui de a declansa un răspuns inflamator în corpul uman se afla imediat sub limita valabila în cazul a 99 % dintre oameni. Prin acceptarea inocularii unui virus sau a unei bacterii cu actiune atenuată facem ceea ce natura nu a permis niciodată. Pur si simplu violăm integritatea fluxului sanguin uman. Am păcălit sistemul imunitar pentru a nu declansa un răspuns de apărare la invazia agentului patogen.

Dacă virusul nu ar fi atenuat, sistemul imunitar ar declansa imediat o actiune eficientă de anihilare si eliminare a invadatorului”.

Aceasta dovedeste că cei care primesc vaccinul sunt întro stare contagioasă timp de câteva săptămâni, timp în care nu fac decât să răspândească public virusul. Vaccinul nu numai că manipulează sistemul imunitar, dar mai contine si microorganisme străine de corpul uman care se pot înmulti foarte usor în interiorul nostru. Autoritătile afirmă în mod ridicol că acesti germeni nu sunt contagiosi. Există multi experti renumiti care atrag atentia că numărul de oameni care contactează gripa ar fi cu mult mai mic dacă nu s-ar administra vaccinurile. Cea mai sigură metodă de a nu face gripă este să nu fii în preajma celor care au făcut vaccinul.

Vaccinul nu garantează imunitatea

Medicii si companiile farmaceutice ignoră statisticile care arată că chiar si cei care se vaccinează fac gripă. În schimb, suntem bombardati cu o propagandă penibilă despre cât de mult ne ajută vaccinarea. De exemplu, în 2004 oamenii au aflat de la stiri că vaccinurile administrate în 2003 nu au avut niciun efect de protectie pentru sezonul gripal anual. La fel este în fiecare an.

Un exemplu relevant s-a petrecut în Canada în 2003. O casă de îngrijire a trimis un ordin intern ca întreg personalul medical să fie vaccinat anti-gripal, iar cei care nu acceptau erau trecuti absenti si riscau desfacerea contractului de muncă. O asistentă medicală a refuzat însă să fie vaccinată, desi întreaga ei echipă o făcuse. Spre surprinderea ei, toată lumea a făcut gripă în acel sezon, în afară de ea. Această poveste nu este deloc singulară, însă mass-media nu e deloc interesată de aceste aspecte, multumindu-se să încaseze banii din publicitatea făcută la vaccinurile anti-gripale.

Încercând să prezică ce tip de gripă va apare în sezonul curent, specialistii nu fac decât să o ia pe ghicite, devenind penibili. În plus, vaccinul nu protejează deloc împotriva întregului spectru de agenti patogeni care afectează aparatul respirator.Ceea ce nu se spune este că aceste vaccinuri slăbesc sistemul imunitar, pe termen lung.

Nu se stie ce efecte negative au mercurul, aluminiul, formaldehida sau alti “adjuvanti” asupra sistemului imunitar. Se stie însă că unii dintre acesti agenti chimici afectează activitatea ADN-ului. Si atunci, de unde stim că ADN-ul nu va actiona gresit, odată modificat de acesti componenti chimici? În plus, chiar dacă nu ai făcut gripă fiind vaccinat, corpul tau este mult mai susceptibil să nu poată lupta împotriva altor virusi si agenti patogeni. Oare merită riscul? Asta e decizia pe care trebuie să o iei. Datorită faptului că articolele AIM sunt adesea copiate pe diverse forumuri si apoi preluate de alte reviste si site-uri, fără a specifica originea lor, vă informăm că adresa acestui articol este http://active.info.ms/?a=301 si este publicat la Active Information Media.Tim O’Shea mai scrie în cartea sa: “Un vaccin contine o versiune a agentului patogen, întro formă slăbită. În ceea ce priveste gripa, din momentul în care virusul a fost izolat si multiplicat pentru a fi apoi distribuit în doze de vaccinare, virusul a avut suficient timp pentru a se transforma devenind o varietate atât de diferită de cea existentă în vaccin, încât eficienta acestuia este foarte mică”.

Chiar Michael Decker, de la Aventis (companie producătoare de vaccinuri), recunoaste că în momentul în care se descoperă tulpina (varietatea de

virus)

corectă, e deja prea târziu. Vaccinul nici nu ia în considerare faptul că virusul are o formă diferită pentru fiecare persoană, deci nu se justifică deviza “un vaccin pentru toti”. Dacă chiar ar fi util, nu ar mai fi nevoie ca în anul următor să faci un nou vaccin, pentru că imunitatea natural dobândită tine o viată.

Ati observat că cei care se vaccinează anti-gripal se tot îmbolnăvesc mai mereu? Oare pentru că nu-i lasă răgaz corpului să învete să lupte singur împotriva gripei?

Nu poti să te astepti la o întărire a sistemului imunitar dacă injectezi direct în sânge o multime de agenti ce contaminează sângele, virusi, bacterii, neurotoxine, conservanti si disruptori de ADN. Vaccinurile sar peste posibilitătile naturale de apărare oferite de ficat, rinichi, colon, sistemul limfatic si sistemul imunitar, deversând substante toxice direct în corp.

Corpul tău nu stie cum să procedeze atunci când mercurul, aluminiul, formaldehida si diverse microorganisme sunt lansate împotriva lui întocmai ca o bombă. Unii oameni ajung chiar întro stare de soc. Altii mor sau sunt foarte afectati iremediabil imediat după ce au fost vaccinati.

Alternative naturale

Există destule produse naturale eficiente care ajută la cresterea eficacitătii sistemului imunitar pentru a te tine departe de gripa sezonieră fără să fie nevoie să injectezi în corp otrăvuri neurotoxice si alte substante contaminante.

Nu poti să-ti întăresti sistemul imunitar pe căi artificiale, poti doar să modulezi sistemul imunitar prin procese naturale.

Îmbunătătirea activitătii sistemului imunitar înseamnă să actionezi sinergic pentru a stimula toate cele 22 de componente ale sistemului, inclusiv macrofagele, limfocitele, leucocitele, gamma globulinele, interferonul, interleukinele si alte celule din sânge. Toate cele 22 de componente trebuie orchestrate să conlucreze sinergic pentru ca sistemul imunitar să functioneze optim.

Corpul uman, asa cum îl cunoastem astăzi, nu este deloc imperfect.

Perturbarea mijloacelor naturale de apărare împotriva agentilor patogeni nu este o cale de îmbunătătire a sănătătii, ci de ruinare sigură a acesteia.

Acum stii ce trebuia să stii de mult timp.

Acum poti lua o decizie în cunostintă de cauză.

Advertisements

28 Comments »

 1. Iata ce spune doctorul meu despre articolul de mai sus.Cred ca e important sa avem informatii corecte
  Pentru ca ne cunoastem de ceva ani as
  dori sa stiti si parerea mea in replica la afirmatiile din aceasta
  notita:
  – conform tuturor manualelor de boli infectioase din lume gripa
  este o BOALA! Si tot conform acestor manuale, gripa se poate
  complica cu 2 lucruri: pneumonia gripala (o complicatie
  respiratorie) si meningo-encefalita gripala (o complicatie
  neurologica).De obicei, din aceste cauze se moare….!Nimeni pe
  lumea asta nu poate sa prevada evolutia unei boli infectioase,
  chiar si gripa, netratate sau tratate dupa ureche. Comparatia
  gripei cu tusea, durerea de stomac sau de cap este echivalent
  cu a compara amortizorul unei masini cu masina respectiva….!
  -si acum vaccinul este destinat batranilor si celor cu imunitate
  scazuta (in principal) Informatia ca banii incasati din vaccinuri
  erau prea putini este o tampenie crasa. In lumea asta
  vaccinurile sunt fabricate de cateva entitati pe care le poti
  numara pe degetele de la doua maini si care au atatia bani incat
  nu aveau nevoie sa-si creasca profitul din vaccinul de gripa care
  ATENTIE! spre deosebire de alte vaccinuri, are o indicatie
  sezoniera. Trebuie sa mai precizez ca aceste entitati nu pot sa
  fabrice aceste vaccinuri daca nu au in spate o logistica, dotare
  si cercetatori de top!
  – cateva lucruri despre vaccin: persoana care a scris mailul
  habar nu are despre ce vorbeste: vaccinul nu contine aluminiu,
  formaldehida, microorganisme periculoase sau thiomersal (nu
  thimerosal asa cum este scris in notita respectiva! Macar daca
  folosesti un termen e bine sa-l folosesti corect…!).
  Microorganisme periculoase nu exista in vaccinul final pentru ca
  acesta este o solutie STERILA (altfel nu se poate injecta in
  corpul uman…!) Restul sunt niste compusi folositi in timpul
  procesului de fabricare si care ATENTIE! nu se regasesc in
  produsul finit. Spre “norocul” nostru persoana care a dat drumul
  la mail nu stia ca in vaccinul final exista urme de gentamicina
  sau neomicina ca probabil rezerva un capitol despre cat de
  daunatoare sunt antibioticele….!
  Da, vaccinul este preparat pe ou da gaina embrionat (care fluide
  ale embrionului?…) PENTRU CA VIRUSUL NU CRESTE DECAT
  PE TESUT VIU! Niciunul din producatorii de vaccinuri
  antigripale nu pretinde ca eficienta vaccinului este 100%,
  aceasta in realitate se invarteste intre 60 si 90%. CEEA CE NU
  STIE PERSOANA CARE A DAT DRUMUL LA MAIL ESTE CA,
  ATUNCI CAND VIRUSUL ESTE TRECUT DE LA O PERSOANA
  VACCINATA LA ALTA PERSOANA VACCINATA, ACESTA SE
  ATENUEAZA CA VIRULENTA SI SCADE PROBABILITATEA
  UNEI EPIDEMII. IN CAZ CONTRAR, VIRUSUL ESTE PASIBIL
  DE MODIFICARI GENETICE SI IATA CUM NUMARUL DE
  TULPINI SE INMULTESTE…! Se considera ca daca 30% din
  populatie ar fi vaccinata, riscul de pandemie ar fi nul! Nici macar
  o super putere economica cum sunt SUA nu vaccineaza atatia,
  la ei se vaccineaza cca 18-20%, iar in Romanica noastra unde
  toata lumea se pricepe, nu se depaseste 7-8%. Si daca mai
  citesc si notita respectiva o sa fie si mai mic procentul…!
  – sa ne intoarcem la vaccin: comparatia thiomersalului cu
  mercurul este comparabila cu a compara vaca cu filetul mignon
  din farfurie, iar termometre cu mercur va asigur ca se gasesc din
  belsug pe piata, dintr-un motiv foarte simplu: sunt mult mai
  ieftine decat unul electronic si intre noi fie vorba mult mai
  precise…!
  – orice medic care se respecta va informa intotdeauna pacientul
  despre indicatiile, contradindicatiile, efectele secundare si
  reactiile adverse ale vaccinului asa cum o face pentru oricare
  medicament, agentiile de presa nu au absolut nicio treaba cu
  acest lucru, iar promovarea vaccinarii in media sau aiurea
  FARA AVIZ MEDICAL, ESTE O TAMPENIE!
  – la fel este si ideea ca vaccinul antigripal ajuta la raspandirea
  gripei-vezi mai sus!
  – epidemiile de gripa nu sunt “atent programate de societate”
  deoarece exista o entitate superioara care le controleaza si
  anume NATURA. Poate sunteti curioasa sa stiti ca este falsa
  ideea enuntata ca epidemia de gripa apare la sfarsitul lunii
  octombrie. Incidenta cazurilor de gripa este mai mare incepand
  cu sfarsitul lunii noiembrie si inceputul; lunii decembrie, acest
  lucru ATENTIE! fiind valabil pentru emisfera nordica. Pentru
  cea sudica perioada este alta: aprilie -mai, cand incepe sezonul
  rece la ei!
  – oficialii din sanatate nu doresc sa ne faca sa credem ca
  trebuie sa ne vaccinam cu totii, ci numai ACEIA CARE AU
  INDICATIE DE VACCINARE, DECI CEI CARE AU
  CONSULTAT UN MEDIC SI AU RETETA PENTRU VACCIN.
  Este o greseala intr-adevar vanzarea lui la liber, mai ales ca
  necesita conditii speciale de transport (temperatura de 2-8
  grade C)
  – referitor la ce contine vaccinul in legatura cu virusul gripal,
  afirmatiile din notita-sperietoare sunt aberatii totale. Realitatea
  este urmatoarea: 1.vaccinul nu contine virus mort! 2. vaccinul
  nu contine virus atenuat, CI FRAGMENTELE ANTIGENICE ALE
  VIRUSULUI, ADICA CELE CARE DECLANSEAZA
  PRODUCEREA DE ANTICORPI IN ORGANISMUL OMULUI SI
  CARE PARTICIPA LA LUPTA ACESTUIA IMPOTRIVA
  INFECTIEI CU VIRUS GRIPAL (enuntul din prospectul
  vaccinului continea cuvantul SPLITAT dar persoana
  atotstiutoare nu a stiut ce inseamna sau ce semnificatie are
  desi chiar acest cuvant exprima cel mai bine faptul ca vaccinul
  nu contine virus INTREG!)3. Marele guru al pericolelor
  vaccinarii, citat cu mare evlavie, spune de fapt o tampenie
  crasa: vaccinul nu declanseaza niciodata UN RASPUNS
  iNFLAMATOR si NU VIOLEAZA INTEGRITATEA FLUXULUI
  DE SANGE UMAN. In prospect este scris in clar ca se interzice
  injectarea vaccinului intravascular. Marele guru de fapt habar nu
  are de fiziopatologia sistemului imunitar…..!
  – cel care este vaccinat nu este contagios! Daca cititi mai sus,
  el nu primeste virus viu ci fragmentul de virus care ii creaza
  anticorpi impotriva virusului respectiv. De asemenea este o
  imbecilitate sa afirmi ca vaccinul iti manipuleaza sistemul
  imunitar (atunci si virusul viu face acelasi lucru cand intra intr-o
  persoana nevaccinata, dar cu pretul bolii…!)Este o tampenie sa
  spui ca vaccinul contine si microorganisme straine! Care sunt
  acelea? Vaccinul este steril din punct de vedere microbiologic!
  – finalul apoteotic al notitei contine fraza si tampenia asa ca
  este mult prea mult de comentat: sa afirmi ca vaccinul iti
  slabeste sistemul imunitar, ca exista cate o tulpina de virus
  pentru fiecare persoana, ca cei care vaccineaza de gripa se
  imbolnavesc mereu, ca vaccinul se injecteaza in sange, ca
  sistemul imun are 22 de componente (NB: are mult mai multe…!)
  care conlucreaza sinergic si sunt modulate de factori naturali ,
  ca vaccinarea sau alt tratament pot fi IMPUSE, sunt numai
  cateva exemple de “perle”
  Ultima fraza este insa adevarata, dar din pacate incompleta:
  acum poti lua o decizie in cunostinta de cauza: INTREABA
  DOCTORUL, NU VANZATOAREA DE LA BUTIC!
  Cu respect,
  dr. Mihai

  Comment by Diana — November 8, 2007 @ 10:24 pm

 2. VA MULTUMIM DOMNULE DOCTOR CA MI-ATI DESCHIS OCHII . SIGUR VACCINURILE SUNT CAUZA SCLEROZEI MULTIPLE DE CARE SUFAR .
  VA MULTUMESC
  CU RESPECT A.S.-BOTOSANI

  Comment by ALEXANDRU SILVIU — December 17, 2007 @ 6:14 am

 3. VACCINURILE SUNT NECESARE UMANITATII. ASTA DACA CANTARIM RAPORTUL COSTURI— RISC .
  RISCUL DE A NE IMBOLNAVI DE BOLI GRAVE IN URMA VACCINULUI ESTE RELATIV MIC , FATA DE PERICOLUL BOLILOR ERADICATE DE ACESTE VACCINURI .

  Comment by ALEXANDRU SILVIU — January 10, 2008 @ 1:00 pm

 4. Bravo domnule doctor,ia-ti dat o replica pe masura!

  Comment by Aurel Impuscatu — January 11, 2008 @ 6:49 pm

 5. Foarte frumos articolul.Si DA,gripa nu este o boala.este doar o reactie de nevoie a organismului ca sa poate dezintoxifica organismul.Si eu am semnat,in Spania,sa nu ii fac fetitei mele vaccinurile.E o intreaga industrie legata de ele,si mass media tace malc(e platita sa taca,ba chiar sa faca recalama.)Of,in ce lume mai traim,oricum,pe sfarsite.Frumos articol.Nota 10.

  Comment by Ana Maria Istrate — January 28, 2008 @ 7:25 am

 6. Referitor la vaccin:
  Sotul meu (63 ani) cardiac, l-a facut la insistenta mea si acum ne dam cu capul de pereti.
  Reactii:
  – 2 zile gripa forma usoara, apoi dureri musculare extrem de intense in tot corpul care nu cedeaza decat spre seara, uscaciune a gurii si stare de epuizare generala. Si asta dureaza de cca 2 saptamani de cand a facut vaccinul. Simptomele nu cedeaza nici la antibiotic. Suntem disperati

  Comment by Daniela — February 25, 2008 @ 8:51 am

 7. “habar nu are despre ce vorbeste: vaccinul nu contine aluminiu,
  formaldehida, microorganisme periculoase sau thiomersal (nu
  thimerosal asa cum este scris in notita respectiva! Macar daca
  folosesti un termen e bine sa-l folosesti corect…!).”

  domnule doctor, mai studiati..a-ti cam ramas in urma cu noutatile..orice vaccin aproape contine mercur sau aluminiu ori amandoua, s.a.
  iar daca lumea are o parere legata de aceste vaccinuri, foarte bine, nu inseamna ca suntem cu totii “guru” sau sectanti.

  Comment by naa — July 1, 2008 @ 12:02 pm

 8. Articolul conţine câteva adevăruri crude despre vaccinurile antigripale şi în general despre vaccinuri. prezenţa hidroxidului de aluminiu ca adjuvant în vaccinurile inactivate cât şi a thiomersalului (alte denumiri pentru aceeaşi substanţă thimerosal sau merthiolat) folosit ca prezervant, de regulă în vaccinurile cu mai multe doze/flacon, pot avea efecte adverse serioase asupra organismului: boli autoimune, disfuncţii nervoase (autism) şi alte lucruri mult mai grave legate de virusurile străine (ex. virusul SV40)care se regăsesc pe subtratul biologic viu în care sunt multiplicate tulpinile de virusuri vaccinale. În ţările dezvoltate din Comunitatea Europeană, nu se mai foloseşte thiomersalul ca prezervant în vaccinurile de uz uman şi chiar Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă din anul 1999 înlocuirea acestei substanţe.
  Eu nu contest că era vaccinologiei a constituit o mare realizare pentru prevenirea şi combaterea unor boli grave dar se pare că în ultimul timp are ca scop principal profitul din comercializarea acestor produse. Să nu ne jucăm cu asemenea lucruri pentru efectele deja încep să se vadă: creşterea cazurilor de boli autoimune, cazurilor de copii autişti şi alte tulburări nervoase.

  Comment by Mara — September 3, 2008 @ 9:43 am

 9. Articolul este foarte bun. Am facut prostia sa nu il citesc inainte , desi o prietena m-a avertizat sa nu ii fac copilului meu. Si totusi i l-am facut si acum dupa 3 zile de la vaccin a facut febra ii curge nasul, are ochii rosii si pe deasupra mai si tuseste. Asta este invatare de minte data viitoare nu o sa il m-ai fac!

  Comment by FLORENTINA — October 18, 2008 @ 10:22 am

 10. Nu am stiut ca vaccinul antigripal se pastreaza la frigider si dupa ce l-am tinut o saptamana la temperatura camerei, am mers la dispensar si i l-am facut copilului. Pana in prezent el nu a avut reactii adverse.
  E posibil sa ii dauneze ulterior?

  Comment by viorica — October 30, 2008 @ 6:47 pm

 11. Articole scrise de Martorii lui iehova sau de penticostali… despre sfintenia sangelui … bla.. bla…. Robert Koch, Pasteur, Cantacuzino…. oamenii astia au salvat planeta… de la vibrionul holeric, bacili si alte entitati invazive pana la “sfintenia sangelui”… Mda. Ma apuc si eu de dat sfaturi …

  Comment by Barbu — November 13, 2008 @ 6:53 am

 12. tocmai mi-am vaccinat copilasul de aproape 2 ani si nu stiu ce sa mai cred,mi s-a ridicat parul pe mine,tot ce sper e sa fie bine…ma astept la putina febra si cam atat

  Comment by apulum — November 20, 2008 @ 2:33 pm

 13. ia un vin fier.

  Comment by ix — November 20, 2008 @ 6:36 pm

 14. Am fost toata viata impotriva tampeniilor astora, am refuzat sa fac vaccin antigripal, dar din pacate anul asta am cedat insistentelor prietenilor si familiei. Am considerat ca daca il fac macar scap de gura lor. Am facut febra 41 o zi intreaga fara nici un fel de alte simptome. Acum sunt mai bine, dar avand in vedere ca am ajuns sa gasesc blog-ul asta, e clar ca sunt plictisita si am stat destul in casa.

  Comment by Petro — December 11, 2008 @ 1:13 pm

 15. mama mea de 77 de ani ,cardiaca a fost la medicul de familie pentru asi lua reteta gratuita pentru medicamentele de inima,iar medicul ia facut si vaccinul antigripal.Dupa doua zile ainceput sa se simta rau ,dureri de oase ,ameteli,neputinta de a urina.Ce parere aveti?,cred ca nu trebuie administrat la cardiaci, ce trebuie sa faca/??

  Comment by palastea maria — January 30, 2009 @ 5:23 pm

 16. http://www.cdc.gov/vaccinesafety/concerns/thimerosal.htm

  se pare ca afirmatia despre mercur e adevarata….

  Comment by Eraser — February 12, 2009 @ 7:35 am

 17. O presupunere naucitoare: Gripa porcina – act de bioterorism?
  http://www.amosnews.ro/index.php?name=News&file=article&sid=285748&theme=Printer

  VACCINUL CARE NE POATE UCIDE
  http://www.ne-cenzurat.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=3324:sos-viata-vaccinuri-care-ne-pot-ucide&catid=19:viata&Itemid=24

  This site is the official site of Jane Burgermeister and her investigation regarding the flu vaccines, WHO and the criminal conduct of several companies and organisations. Here evidence is collected and presented which, according to Jane Burgermeister, reveales that there is a plan in action to reduce the world population by using contaminated vaccines. Jane Burgermeister shows that several international organisations are invloved with this plan as are several international companies. Together these form a criminal syndicate which in secret intend to “save the planet” from what is considered harmful overpopulation.
  http://theflucase.com/

  Comment by fabian — September 15, 2009 @ 7:05 am

 18. bai ciumpalacule cine te-a invatat epidemologie, nu mai puneti botul la toate parerile iesite din creiere putrede.

  Comment by ionut prundeanu — November 4, 2009 @ 8:41 pm

 19. Articol de nota 10.
  Da, este adevarat ca vaccinul are foarte multe efecte adverse asupra organismului.
  Nu va vaccinati, companiile farmaceutice asta isi doresc, ca oamenii sa fie bolnavi si sa aiba ce vinde. Credeti ca vaccinul e gratis? E gratis pentru persoanele care il iau, dar cineva tot trebuie sa plateasca vaccinul, trebuie sa plateasca oamenii care il fac, laboratoarele, iar cel care il plateste este statul nostru, iar statul suntem noi, oamenii. Nimic nu e gratis, trebuie sa ne trezim.
  NU VA VACCINATI !!! – vaccinul slabeste imunitatea organismului, nu o intareste, ei stiu asta, dar nu ne zic, totul se reduce la bani.

  Recomand urmatoarele carti: 1. Mafia medicala, de Lanctôt, Ghislaine; 2. Mafia farmaceutica si agro-alimentara, de Louis de Brouwer

  Comment by Victor — November 9, 2009 @ 12:59 pm

 20. of doamne… prosti mai sunteti. :)))))
  nu va vaccinati, chiar va rog. mai scapa planeta de idioti. v-ati inmultit prea mult deja…

  Comment by ce site tampit! — January 11, 2010 @ 8:06 pm

 21. Articoplul este de nota 10 , am avut cam aceeasi parere inainte de a afla ca mai sunt si altii care gandesc la fel. In schimb ma ingrijoreaza mult cei care ne conduc tara, atenteaza la viata noastra chiar zambind une si daca nu acceptam cauta ei mijloace sa ne determine. Sunt convins ca cei care au murit de gripa porcina au fost sacrificati intentionat pentru a convinge lumea sa accepte vaccinu , ceea ce s a si intamplat. Parerea mea este ca trebuie sa facem ceva , si asa avem un nivel de trai scazut , macar sa ne lase sa traim mai bine!!!

  Comment by vaska — January 12, 2010 @ 11:56 am

 22. la ce citesc aici nu mai stiu ce sa fac. sa rad, sa pling, sa urlu….
  au fost vremuri cand nu erau laboratoare sofisticate, companii, interese financiare ci pur si simplu dorinta simpla a unui om indragostit de meseria sa sa ajute alti oameni suferinzi. prima epidemie de gripa a fost in 1918. au murit in ur de 50 de milioane de oameni. nu exista vaccin. nu existau interese financiare. era dupa un razboi care a decimat populatia planetei.
  primul vaccina a fost impotriva variolei. in 1786 . la un copil de 8 ani. variola a fost eradicata prin vaccinare obligatorie prin anii 60 70 . tineti minte ?
  cu atata convingere se refuza vaccinarea incat nu inteleg de ce nu se refuza si vaccinarea obligatorie la sugari si la copii in campania nationala: antipoliomielita, antitetanica, anti pertusis, boli atat de grave incat cu ceva timp in urma lumea mergea in mase sa nu ramana paralizata ( vezi roosevelt – saracu paralizat de poliomielita , presedintele SUA ) sau cu sechele pe viatza.
  sunt medic si nu stiu ce sa zic. poate sa traiti mai sanatos caci se zice : mens sana in corpore sano , dar la asa minti, ma intreb cum mai e corpul….
  mancam zilnic mancare aditivata, consumama cantitati industriale de medicamente, la cel mai mic simptom de raceala luam cantitati enorme de antibiotice
  sunt boli la care nu sunt masuri de preventie : SIDA, hepatita virala C si la care factorul comercial dispare
  exista zonue unde boli simple omoara oameni simpli , ( Africa ) unde nu ajunge vaccinul pt ca nu exista bani….
  si cand ma gindesc la efortul unor oameni simpli care , in vremurile lor, neavind materiale sofisticate , au creat mijloace de a reduce suferinta – numite vacinuri sau meicamente, pe care , acum , cu atata simplitate si trufie , le blamam
  blamam , in trufia noastra
  pacat
  refuzati orice tratament, operati va acasa, naturist, tratati va cu shamani ca in Amazon cu iarba mestecata si scuipata pe rani, reduceti va fracturile acasa, plombati va dintii singuri
  totul e o mashinatiune menita sa va omoare, sa va distruga…
  ce simplu….

  Comment by gurbinson — January 15, 2010 @ 8:35 am

 23. despre vA

  Comment by maria — November 8, 2010 @ 2:01 pm

 24. M-ati bagat intr-o ceata totala.Unul zice intr-un fel, altul, exact pe dos. Omul simplu, fara cunostinte aprofundate de epidemiologie, farmacologie si alte alea, cum sa stie care e cel de buna credinta si care e cel ce face publicitate ???
  Eu am fost chiar azi la medicul meu de familie, si fara sa-mi arate sau sa-mi explice ce gen de vaccin imi face, desi abia fusesem operata acum doua saptamani, si azi ma dusesem sa-mi scoata doar firele, m-a vaccinat antigripal. Parca am fost deconectata.
  Desi nu doream sa il fac, pentru ca nu ma simt inca in forma dupa operatie, cand i-am spus ca sunt inca in convalescenta, a ras de mine : ,,ce convalescenta doamna, dupa doua saptamani ???” In jena care m-a cuprins, ca poate folosisem incorect termenul de convalescenta, potrivit poate numai dupa boli, nu si dupa operatii, si tot incercand sa ma justific de ce nu vreau, iar ea tot luandu-ma peste picior, chiar am uitat de drepturile mele de pacient, sa ii fi spus, cum bine a scris cineva, sa ma informeze ce efecte secundare pot aparea, ce contraidicatii are, ce substante contine, si, mai ales, cum se numeste si de cine este produs. M-a blocat insa cand am vazut ca nu dezinfecteaza pielea, nu se spala pe maini si, nici nu isi pune manusi de unica folosinta. Pana sa ma dezmeticesc, gata, serul intrase in mine.
  Acum, ma doare rau de tot muschiul de la mana si sunt foarte suparata pe mine, ca nu mi-am aparat opinia, corpul, propria identitate, lasandu-ma manipulata, ca o gaina neputincioasa.
  Citind aceste pareri, ma simt la pamant cu totul. Aproape ma apuca desnadejdea….Dar cum sa te iei la contrazis cu medicul tau de familie ???? Tu esti un biet ignorant, iar el se poarta de parca iti face un mare favor ca te vaccineaza.
  Anul trecut, la fel a fost. Doar ca nu m-a durut mana, si nici nu eram varza, ca acum, dupa operatie.
  Ce pot sa spun cert, este ca, anul asta am facut deja gripa, exact in luna cand se implinise anul, de la vechiul vaccin de anul trecut, si ziua de azi, cand iar m-a vaccinat.
  Ma intreb foarte serios : daca tot am facut gripa anuala, de ce oare m-a mai vaccinat ????
  Iar daca aveam deja anticorpi de la gripa, de ce ma simt acum asa de rau ? De ce incep sa am usoare frisoane ? De nervi oare, ca sunt asa de bleaga, si nu am fost in stare sa spun : NU ! ? !
  O sa intreb ce vaccin mi-a facut si o sa vad ce contine…
  Acum ma duc la culcare, ca s-a facut deja 1 noaptea, aici la mine…..La voi e 2….

  Comment by Jolie — November 18, 2010 @ 12:06 am

 25. totul se schimba, nimic nu mai e cum a fost. inainte faceai un vaccin (sau doua), sa te tinea o viata intreaga. si te tinea. acum, trebuie sa faci 15mii de vaccinuri in fiecare an care te imbolnavesc. inainte dupa prima pastila de antibiotic, vedeai efectul. Astazi, inghiti 5 cutii de antibiotice si parca tot rau iti este. stiinta a depasit faza de binefacere. tot inventeaza ceva……. doar ca sa-si primeasca fondurile, doar trebuie sa supravietuiasca si ei, pe langa noi.

  Comment by ana04usj — April 19, 2011 @ 9:31 am

 26. sunt o fire f.bolnavicioasa, de mica faceam citeva raceli pe an, pneumonii dese, care s-au repetat an de an…..pina acum 5 ani de cind am inceput sa fac vaccinul anual…..nu am mai facut gripa, nu am mai facut raceli repetate……nu stiu ce sa zic, la mine foloseste…..si acum am o virsta, sunt pensionara, cardiaca……deci, in final, sunt f.multumita de vaccin…….

  Comment by ilona — November 23, 2011 @ 1:04 pm

 27. am 33 de ani si imi fac vaccinul antigripal de la 18 ani …au fost si ani in care nu l-am facut 3-4 la rand.Am avut si gripa atunci cand nu l-am facut …medicamente multe stari naspa,bani cheltuiti.Nu credeti tot ce scrie aici…pana la urma si orice vitamina minune sau mancare superbuna,devine ceva rau daca e consumat in exces.

  Comment by Adi — October 3, 2013 @ 1:05 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: